Начало
НачалоЗдравни новиниХормонозаместителната терапия няма ефект върху развитието на ревматоиден артрит.
Хормонозаместителната терапия няма ефект върху развитието на ревматоиден артрит. 21 март 2008

Хромонозаместителната терапия при жени в постменопаузна възраст не повлиява както риска от развитие, така и тежестта на ревматоидния артрит (РА). Това сочи доклад, публикуван в Arthritis & Rheumatism.

Д-р Walitt и колеги от Georgetown University Medical Center са стигнали до това заключение след като анализирали данните от различни проучвания, изследващи ефектите на постменопаузния естроген, естроген и прогестин, и плацебо върху някои здравни аспекти. В тези проучвания участвали на 27 000 жени, които били проследени за период от 7,1 години.

Били няблюдавани 63 превалиращи и 103 инцидентни случая на РА. Авторите установили тенденция към намаляване на риска от РА при използването на хормонозаместителна терапия, но след отчитане на други фактори, такава зависимост не се наблюдавала. Единствено било наблюдавано намаляване на ставните болки, но не и редукция в отока и предотвратяването на нови ставни болки.

Авторите обобщават, че в момента на пазара има много ефективни терапии за РА, но хормонозаместителната не е от тях.

Вижте още:

Tocilizumab - безопасен и ефективен при пациенти с ревматоиден артрит


Atacicept е обещаващ при лечението на ревматоиден артрит

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator