Начало
НачалоЗдравни новиниAtacicept е обещаващ при лечението на ревматоиден артрит
Atacicept е обещаващ при лечението на ревматоиден артрит 25 февруари 2008

Atacicept, рекомбинантен фузионен протеин, който неутрализира цитокиновия стимулатор на В-лимфоцитите, е добре толериран и показва добри резултати при пациенти с ревматоиден артрит (РА).

Д-р Так и колеги от Academic Medical Center, University of Amsterdam, изследвали действието на единични и многократни дози atacicept, приложени в рамките на 1 и 3 месеца при 73 пациенти с РА.

Сходен процент в atacicept и плацебо групата докладвали странични ефекти, свързани с лечението. Нямало значителна разлика в честотата на инфекциозно-свързаните странични ефекти.

Максимални серумни концентрации на atacicept били достигнати 24 часа след първата доза а полуживотът на медикамента бил между 25 и 63 дни.

Нивата на имуноглобулините се понижили значително след първата доза atacicept, докато за понижението на ревматоидния фактор и антителата срещу цитрулинирания протеин било необходимо повече време.

Нивата на В-лимфоцитите, особено тези на В-memory субпопулацията, също се понижили. Аtacicept не оказал влияние върху популациите на Т-лимфоцитите, NK клетките и моноцитите.

Прилагането на atacicept било свързано с подобрение на скалата за активност на болестта, която включва оценка на 28 стави. Най-голямо подобрение имало при групата, третирана със 7 дози atacicept от 420 мг. Авторите отбелязват, че тримесечното лечение с atacicept има полза върху броя на болезнените и подути стави.

В момента тече дозоопределяща фаза 2 на проучване с atacicept.


Вижте още:

Комбинацията от TNF инхибитор и Methotrexate e кардиопротективна при ревматоиден артрит


Tocilizumab - безопасен и ефективен при пациенти с ревматоиден артрит



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator