Начало
НачалоЗдравни новиниПептид от HCV има антивирусна активност срещу HCV и HIV
Пептид от HCV има антивирусна активност срещу HCV и HIV 03 април 2008

Синтетичен пептид, получен от вируса на хепатит C (HCV) - C5A, има уникална антивирусна активност срещу HIV и HCV, като инактивира двата вируса. Това сочи ново проучване.

Според авторите на проучването C5A представлява прототип на ново поколение антивирусни агенти, които може да се окажат ефективни при превенцията и лечението на HIV. C5A е алфа-спирален пептид с хидрофилни и хидрофобни региони.

Било установено, че C5A предотвратява инфекцията на макрофаги, дендритни клетки и CD4+ Т-лимфоцити от различни щамове на HIV. Освен това пептидът блокира настоящата HIV инфекция. C5A е нетоксичен при гризачи в концентрации на 200 пъти, необходими за антивирусна активност ин витро.

Тъй като C5A поразява вирусната липидна мембрана, вирусите не могат да избегнат антивирусната активност на пептида, както правят с другите антивирусни медикенти срещу HIV. Чрез способността си при контакт да унищожава вируса, пептидът може да бъде използван като микробоцид при полов контакт за предотвратяване на трансмисията на HCV и HIV.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator