Начало
НачалоЗдравни новиниНай-много са засегнатите от грип деца в Монтана
Най-много са засегнатите от грип деца в Монтана 05 февруари 2008

"Заболеваемостта от грип в област Монтана за тази седмица е 166 на 10 000 души", каза за радио “Фокус”- Видин д-р Даниела Караджова от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Тя допълни, че е отчетен спад в заболеваемостта, но превантивно ще се изчакат няколко дни, за да се наблюдава развитието на грипната епидемия в областния град. За момента епидемията все още не е отменена. Очаква се до края на седмицата да бъдат възстановени занятията в училищата в Монтана.


Най-засегнатата възрастова група от остри респираторни заболявания са новородените до 1 годишна възраст, а това са 521 деца в община Монтана, допълни д-р Караджова. Тя заяви, че малките деца са податливи, заради неразвития си имунитет. "Ежедневно от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве се дават предписания деца, със симптоми на респираторни заболявания, да не посещават детските градини. По този начин би се спестил по голям процент от заболелите деца", категорична е д-р Караджова.

 

 

Вижте още:

 

Без национална грипна епидемия

 

Грип вече в 13 области в страната

 

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator