Начало
НачалоЗдравни новиниХипергликемията е свързана с лош отговор към HCV терапията
Хипергликемията е свързана с лош отговор към HCV терапията 06 декември 2007

Повишената глюкоза е независим рисков фактор за лош вирусологичен отговор при терапия на пациенти с хроничен хепатит С. Това сочи проучване, проведено от испански учени.

"Връзката между хипергликемията и по-слабото повлияване на HCV от антивирусната терапия има няколко аспекта: първият и най-очевидният е, че подобряването на гликемичния контрол би довело до по-добри резултати от лечението", обяснява д-р Алберт Лекюб.

Д-р Лекюб и колеги от Hospital Vall d'Hebron, Барселона изследвали 177 пациенти с HCV, 111 от които не се повлияли, и 67 повлияли се от терапия с интерферон и рибавирин.

Добро повлияване от лечението се наблюдавало при 45,13% от пациентите с нормална глюкоза, 28,25% с нарушени нива на глюкоза на гладно и при 15,78% от пациентите с диабет тип 2.

80% от пациентите имали HCV генотип 1, който по принцип се асоциира с по-нисък терапевтичен успех.


Вижте още:

Микроваскуларните усложнения на диабета се обуславят и от фамилни фактори

Атеросклерозата - по-честа при пациенти със системен лупус еритематозус



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator