Начало
НачалоЗдравни новиниТенофовир е значително по-ефективен от Адефовир при лечението на хепатит Б
Тенофовир е значително по-ефективен от Адефовир при лечението на хепатит Б 13 ноември 2007

Две успoредни проучвания установиха, че анти-HIV медикаментът Тенофовир (Tenofovir) (Viread, Gilead Sciences) е значително по-ефективен от Адефовир (Adefovir) (Hepsera, Gilead Sciences) срещу хепатит Б вируса (HBV). Данните бяха представени на 58-та годишна среща на Американската асоциация за проучване на чернодробните заболявания.

При първото проучване при 92 % от пациентите с HBeAg- хроничен хепатит Б, които употребявали тенофовир, се наблюдавало спадане на нивото на HBV DNA под 300 копия/мкл. При болните, третирани с адефовир, едва 59% достигнали нива под 300 к/мкл.

При второто проучване пациентите били със положителен HBeAg. Отново най-добър резултат дало лечението с тенофовир - 74% от пациентите достигнали нива на HBV DNA в кръвта под 300 копия/мкл. За сравнение - при групата с адефовир процентът бил 23

Според авторът на проучванията - д-р Патрик Марселин, тенофовир има потенциала да стане важна опция при лечение на болни с хроничен хепатит Б.

Тенофовир е анти-HIV медикамент от групата на нуклиозидните инхибитори на обратната транскриптаза. Широко се прилага в САЩ и Европа като част от високоефективната антиретровирусна терапия на ХИВ-инфекцията. Нито едно от лекарствата на Gilead Sciences не е достъпно в България.
 
 
Вижте още:
 

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator