Начало
НачалоЕстетична медицинаКорекция на торбичките на клепачите (блефаропластика)
Корекция на торбичките на клепачите (блефаропластика)

Възрастта и гравитацията променят еластичността на нашата кожа и предизвикват редица промени по повърхността на тялото. С годините метаболизмът не е така бърз и ефективен, което е причина за образуването на мастни депа в областта на корема, ханша, бедрата, в торбичките под очите, за сметка на силно намаляващите мазнини в бузите и горната част на тялото. Всички тези белези на старостта обаче могат да се коригират съвсем успешно от естетичната хирургия.

Корекция на торбичките на клепачите(блефаропластика)

Обикновено очите и околоочните тъкани са тези, които издават нашата възраст и общото ни състояние.Отпуснатата кожа на горния и долния клепач, торбичките могат да се коригират с блегаропластика.

По какъв механизъм настъпват възрастовите изменения в областта на очите? Нашите очи се разполагат в очниците. Последните са образувание от костите на черепа. Между очите и очниците се разполага периорбиталната тъкан. Тя изпълнява ролята на амортисьор за нашите очи, но постепенно пролабира през разтегнатия и променен септум под формата на мастни херниации. Това придава уморен вид на лицето. Корекцията на това състояние се състои в отстраняване на кожно-мускулния излишък, усвояване на пролабиралата околоочна мазнина, репозициониране на мускула. Резултатът е гладък и стегнат контур на клепачите. За подобряване тонуса и вида на кожата, обкръжаваща окото, може да бъдат препоръчани процедури, третиращи кожната повърхност. Тези процедури в някои случаи заместват изрязването на минимални количества излишна кожа.

www.doctorbg.com




 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator